7. maj 2024

Københavns Vestegn: Hos Københavns Vestegns Politi har man oplevet et markant fald i juleindbrud.

Fra den 23. til 26. december 2011 er der anmeldt 55 indbrud i privat beboelse. Sidste år samme periode blev der anmeldt 75, forrige år 151.

– 55 indbrud er 55 for meget, men stadig en markant forbedring i forhold til de foregående år, siger Jørn Møller Nielsen, leder af Københavns Vestegns Politis indbrudsgruppe.

Opmærksomme borgere
Politikredsen har generelt stor fokus på at forhindre og opklare indbrud, men i december, der er højsæson for de langfingrede, fik indsatsen et nøk opad.

– Vi har sat massivt ind præventivt, beredskabs- og efterforskningsmæssigt, siger Jørn Møller Nielsen.

Han understreger dog, at det ikke havde kunnet lade sig gøre uden en kæmpe opbakning fra borgerne på Vestegnen.

– Borgere har henvendt sig som aldrig før. Der er ingen tvivl om, det har gjort livet surt for de langfingrede,” siger Jørn Møller Nielsen, der har oplevet ekstraordinært mange opkald fra borgerne i juledagene.

To dusører givet
To borgere på Vestegnen bidrog endda i julen til, at politiet kunne anholde fire indbrudstyve. Tre blev taget i Skovlunde, den fjerde i Bagsværd. De har nu fået dusør.

– Uden deres hjælp havde vi ikke fanget tyvene. Dusør er en fuldt fortjent påskønnelse af deres indsats,” siger Jørn Møller Nielsen.

Han opfordrer borgerne til også fremover at være opmærksomme.

– Jeres henvendelser er afgørende for at komme indbrud til livs, så ring til os, hvis I ser noget mistænkeligt hellere en gang for meget end for lidt, fortsætter Jørn Møller Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.