25. juli 2024

Arkivfoto: Leif Jørgensen (CC BY-SA 4.0)

Dansk Industri (DI) har valgt at stoppe det formelle samarbejde med organisationen Copenhagen Pride.

Årsdagen er, ifølge en pressemeddelelse fra DI, at “organisationens arbejde med mangfoldighed og inklusion står i skyggen af en øget politisering, der splitter i stedet for at samle mennesker”.

-“DI har i årevis været stolte partnere og aktive i Copenhagen Pride, fordi vi ønsker et mere mangfoldigt og inkluderende samfund, hvor alle, uanset kønsidentitet, seksuel orientering, politisk overbevisning og etnicitet har lige muligheder for at udfolde sig frit, trygt og med gensidig respekt. Med den øgede politisering, vi har oplevet i år, er det vores opfattelse, at Copenhagen Pride ikke lige nu er dét inkluderende fællesskab, som det oprindeligt var tiltænkt. Derfor har vi valgt at trække vores formelle støtte til organisationen i år”, siger Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i DI.

DI holder dog en dør på klem for igen at støtte Copenhagen Pride. Det kan ifølge Kinga Szabo Christensen ske, hvis “Pride-organisationen kan sikre fuldt fokus på seksuelle minoriteters rettigheder og inklusion i fremtiden”.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.