3. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/Simon/">Simon</a> / Pixabay

Politiet har sigtet 12 mænd og 11 kvinder for hvidvask for ikke under en halv million kroner.

De sigtede, der er mellem 17 og 54 år, er mistænkt for at have ageret såkaldte muldyr ved at have stillet deres konti til rådighed for Facebook-svindlere. De er mistænkt for at have modtaget mellem 6.500 og 50.000 kroner på deres konti for derefter at have hævet eller videreoverført pengene til pt. ukendte bagmænd.

Bagmændene har hacket Facebook-profiler, som de efterfølgende har brugt til bedrage den hackedes venner og familie. De har udgivet sig for at være den hackede person, der havde akut behov for at låne penge til at betale en regning. Ifølge politiet brugte bagmændende et billede fra et bettingfirma, som viser, at et større pengebeløb står klar til udbetaling, som falsk dokumentation for, at de foruttede kunne få deres penge retur.

Politiet: Vær skeptisk

-Vi opfordrer altid borgerne til at være skeptiske, hvis de på sociale medier bliver bedt om at overføre penge – også selv om det er fra venner og bekendtes profiler. Vi råder desuden til, at man følger de generelle råd om sikker digital adfærd, siger politikommissær Michael Nielsen fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Der er på nuværende tidspunkt rejst 33 sigtelser i sagen, og Københavns Politi efterforsker flere forhold med samme fremgangsmåde. Politiet kan derfor ikke udelukke, at der vil blive rejst yderligere sigtelser mod de mistænkte.

-Efterforskningen fortsætter, og målet er at finde frem til de bagmænd, som har gennemført Facebook-bedragerierne via de hackede profiler, siger Michael Nielsen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.