25. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Der har været stor aktivitet ved Bandidos MC’s tilholdssteder de seneste dage, hvor bl.a. kendetegn med den velkendte pistolbevæbnede mexicaner er blevet fjernet – af Bandidos selv.

I Helsingør har den lokale Bandidos afdeling, sammen med landsledelsen, kaldet Nationalen, i årevis holdt til i en bygning på Stubbedamsvej centralt i Helsingør. Bygningen har været prydet med skilte hvor der stod “BFFB” og “Bandidos Elsinore” og “Bandidos’ place”. Men skiltene er nu fjernet fra bygningen.

Ekstrabladet.dk har også observeret aktiviteten ved Bandidos’ klubhuse og kan beskrive, hvordan Bandidos bl.a. også har tømt klubhuset for afdelingen kaldet Copenhagen South i Københavns Sydhavn.

Ifølge mediet skal Bandidos-toppen have meldt ud til afdelingerne, at de skal rømme deres tilholdssteder. Det skulle være for at sikre, at myndighederne ikke får fingrene i klubbens klenodier i forbindelse med et administrativt forbud mod Bandidos MC som forventes at komme inden sommeren.

Snart 30 år i Danmark

Bandidos MC blev dannet i USA i 1966. I sommeren 1993 blev Undertakers MC fra Nordsjælland optaget som prøvemedlemmer og et halvt år senere blev klubben forfremmet til fuldgyldige afdelinger. Siden er klubben vokset markant med afdelinger i flere provinsbyer samt flere afdelinger i og omkring København.

Klubben var i midten af 1990’erne den ene part i Den Store Nordiske Rockerkrig med Hells Angels MC som den anden. Inden de to klubber indgik en fredsaftale for rullende kameraer var 11 mennesker blevet dræbt og næsten 100 såret.

Flere af klubbens medlemmer er dømt for forskellige former for kriminalitet, der bl.a. inkluderer narkosalg, vold og til drab.

I forbindelse med en kommende sag om opløsning af Bandidos MC vil myndighederne forsøge at bevise, at det kan ske med henvisning til Grundlovens § 78 stk. 2 som siger “Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom”. Der kan som følge af samme paragrafs stk. 3 nedlægges et foreløbigt forbud, men så skal der anlægges sag om opløsning med det samme. Det er dette midlertidige forbud, som ventes at ske inden sommeren.

Ifølge Bandidos MC’s egen hjemmeside er der 17 afdelinger – eller chapters – i Danmark.

Læs også: Politiet vil have Bandidos MC forbudt

Bandidos klubhus i Helsingør i september 2022 og april 2024. Foto: Google Streetvien og Presse-fotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.