4. maj 2024

Hillerød: Nordsjællands Politi har efter den seneste tids episoder med uro og vold i Hillerød, indført såkaldt visitationszone.

Baggrunden er at der i perioden 1. december 2007 til 4. februar 2008 har været 25 sager vedrørende uro, uorden og vold, herunder tre sager vedrørende fund af kniv, trusler med kniv og anvendelse af kniv.

I området ved Gallerierne var der senest den 2. februar 2008 et større slagsmål mellem to grupperinger på i alt ca. 50 personer. I den forbindelse måtte politiet indsætte en større styrke for at skabe ro i området.

Politiet har ikke et fuldt overblik over de to grupperingers sammensætning og deres indbyrdes modsætningsforhold. Men frygter at det vil komme til flere konfrontationer mellem de to grupperinger i den kommende tid, eventuelt med slag og stikvåben.

Politidirektøren i Nordsjællands Politi Johan Reimann, har derfor indført visitationszone i Hillerød midtby fra i dag og frem til den 8. marts 2008.

Visitationszonen omfatter et område afgrænset af Slangerupgade, Nordstensvej, Hostrupvej, Søndre Jernbanevej, Hillerød Station inklusive parkeringsplads øst for jernbanen, afgrænset af Carlsbergvej, Nordre Jernbanevej til krydset Helsingørsgade. De nævnte gader er omfattet af visitationszonen.

Det betyder at politiet må foretage stikprøvekontrol af, om nogen besidder eller bærer våben.

– rl