9. maj 2024

Foto: Rolf Larsen.

Politiet har anholdt to mænd i forbindelse med et indbrud i en fyrværkericontainer ved et byggemarked i Greve, som blev begået natten til torsdag.

I forbindelse med indbruddet blev der stjålet mange kasser fyrværkeri med en samlet mængde krudt på omkring 39 kg NEM (Netto Eksplosiv Mængde).

I en af kasserne med fyrværkeri var anbragt en GPS sender, så senere på dagen kom politiet kom på sporet af tyvene på Amager. På Kongelundsvejen i Kastrup stoppede Københavns Politi en bil med to unge mænd på 17 og 20 år fra Vestegnen.

Bilen trak en trailer fyldt med fyrværkeri, og i bilen fandt politiet vinkelslibere, koben, boltsaks og handsker. De unge blev anholdt og taget med på politistationen i Roskilde, hvor de blev afhørt til sagen.

Den 17-åriges mor og de sociale myndighede blev orienteret om sagen.

Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt torsdag aften.

Men sagen mod de to unge mænd kommer ikke kun til at omhandle tyveri. Krudt som har forladt salgsstedet kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke sælges, men skal destrueres. Derfor får de to unge mænd et erstatningskrav på op imod 30.000 kr for det stjålne krudt.

Derudover må privatpersoner højst køre med en NEM mængde krudt på 5 kg, som ellers skal transporteres som farligt gods. De to kørte uden tilladelse med en NEM mængde på ca. 39 kg og kan derfor også forvente en sigtelse for at overtræde reglerne om farligt gods, der giver en ganske klækkelig bøde. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Læs også: Fyrværkeri stjålet fra container

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.