4. maj 2024

Hele landet: Julen er ikke nem for skilsmissebørn. Her er ni gode råde til, hvordan den splittede familie – især børnene – får den bedste jul.

1) Hold jul sammen, hvis det kan gøres hyggeligt.

2) Hvis det ikke kan lade sig gøre, så lad barnet holde én juleaften, f.eks. med fars familie. Så må mor lave andre aktiviteter og indføre andre juletraditioner den dag, hun har barnet. Dermed stresser I ikke barnet med et juleaften-marathon.

3) Husk at juleaften ikke nødvendigvis behøver at ændre sig for barnet. Hvis dit barn inden skilsmisse har holdt jul hos farmor, så er det måske en god idé at holde fast i den tradition.

4) Vælger I alligevel, at barnet skal holde juleaften to gange, så tal sammen om, hvordan det skal foregå. Blive enige om niveauet af gaver, mad og aktiviteter.

5) Skru ned for forventningerne om, at det hele skal være så hyggeligt, pænt og perfekt. Undgå at børnene føler, at de skal leve op til en masse.

6) Undgå at konkurrere om, hvem der giver barnet de største gaver og den bedste jul.

7) Tal grundigt om, hvordan jeres barn får den bedste juleferie – det handler jo ikke kun om den 24. december. Drop tanken om at fordele juledagene milimeterdemokratisk mellem mor og far, men fokuser i stedet på, hvad der er bedst for barnet. Det kan godt være fire dage hos mor og to hos far.

8) Undgå at skændes om julen op til højtiden. Det kan gøre børnene nervøse og stressede allerede i november.

9) Husk at juledagene også er barnets ferie. Giv plads til at læse en bog og lege med de gaver, barnet har fået.

Kilder: Rådgivningschef i Børns Vilkår, Bente Boserup, psykolog Lene Dam Pedersen.

Læs også: Julen er et mareridt for skilsmissebørn

1 thought on “Sådan får dit skilsmissebarn en god jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.