5. maj 2024

København: Regeringen har droppet at lave en betalingsring i København.

Bilpendlerne kan ånde lettet op. Udsigten til at skulle betale flere tusinde kroner årligt for at køre ind og ud af København, er nu forduftet, efter regeringen idag droppede planerne om at bygge en betalingsring rundt om hovedstaden.

Investerer i offentlig transport
I stedet for betalingsringen, så vil regeringen nu investere i den offentlige transport, så billetterne kan blive billigere og kvaliteten højnes.

Statsminister Helle Thorning Schmidt erkender, at København kæmper med trængsel.

– Men vi har også lyttet til de mange reaktioner, der har været til forslaget om en trængselsring. De indvendinger, som er blevet rejst fra borgmestre (i omegnskommunerne -red.), faglige organisationer, erhvervslivet og ikke mindst borgerne har gjort indtryk, forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen nedsætter nu en hurtigtarbejdende kommission som skal udtænke konkrete bud på hvordan trængslen mindskes og miljøet i hovedstaden forbedres. De første konklusioner vil, ifølge regeringen, ligge klar, når billetpriserne sænkes januar 2013.

– Det har samtidig været vigtigt for regeringen, at den kollektive trafik styrkes. Busser og tog er den vigtigste transportform for en stor gruppe mennesker. Men den kollektive trafik er blevet forsømt de seneste år. Derfor giver vi den kollektive trafik en håndsrækning ved at sænke priserne med 500 millioner kroner og ved at investere i nye busser, tog og anlæg for andre 500 millioner kroner, siger Helle Thorning-Schmidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.