2. maj 2024

Haslev: Politiet skærper nu indsatsen i Haslev, som gennem en længere periode har været plaget af indbrud i private hjem. I den kommende periode vil et omfattende analysearbejde danne baggrund for en intensiveret politiindsats med målrettet patruljering og efterforskning.

Det fortæller vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved, som Faxe Kommune hører ind under. Han fortsætter:

– Haslev indtager en trist førsteplads i vores politikreds, hvad antallet af indbrud i private hjem angår. Det har været en svær nød at knække for politiet, og vi har derfor nedsat en særlig indbrudsgruppe, og vi forventer at kunne bringe antallet af indbrud ned på eller under gennemsnittet for hele politikredsen.

Det er meningen, at indbrudstyvene skal findes og stilles til ansvar, men der er også et marked for tyvekoster, typisk hjemmeelektronik som tv og pc’er, og det gamle mundheld om, at hæleren er lige så god som stjæleren gælder fortsat. Politiet retter derfor også ekstra opmærksomhed med hælere og
hælervarer.

Politiet er i høj grad afhængig af hjælp fra borgerne, og derfor hører vi gerne fra borgere, der har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området.

Samtidig råder politiet til, at borgerne sikrer deres boliger på den bedst mulige måde, og på www.nabohjælp.dk og www.dkr.dk er der en lang række forslag til, hvad den enkelte kan foretage sig for at forebygge indbrud, og hvordan man kan organisere nabohjælp. Politiet hjælper også gerne grundejerforeninger og boligforeninger med råd og vejledning om forebyggelse.

Politiets indsat er koordineret med Faxe Kommune i forhold til det kriminalitetsforebyggende område – herunder kontakt og dialog med grundejerforeninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.