13. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Politiet har i denne weekend ekstra øje på spirituskørsel i forbindelse med “J-dag”.

Traditionen tro, så afholdes der “snefaldsfester” på mange restauranter, diskoter og værtshuse i forbindelse med lanceringen af julebrygggen, populært kaldet “J-dag”. Politiet har en lige så lang tradition for, at være parat til at teste bilister med et alkometer i samme anledning.

I år har politiet afholder politiet således spiritus- og narkokontrol fra i dag fredag og frem til og med søndag.

Politiassistent ved Rigspolitiets Koncernkommunikation, Christian Berthelsen opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus eller tog hjem.

-Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weekenden med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. Sidste år så vi mange festglade mennesker, hvor der generelt var en rigtig god stemning, og det forventer vi også i år. Vi vil være synlige i gadebilledet og byde folk velkomne, og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem, udtaler Christian Berthelsen.

Ved den tilsvarende indsats i 2022 blev der landet over i løbet af tre kontroldage sigtet 74 spirituspåvirkede førere, hvoraf 19 var involveret i færdselsulykker.

I 2022 blev 29 personer dræbt og 160 kom alvorligt til skade i spiritusulykker. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

-Set over de sidste 10 år er der generelt sket et fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret, hvilket er enormt positivt” udtaler Christian Berthelsen, “men for at vi kan fortsætte en positiv udvikling kræver det ikke alene politiets tilstedeværelse – det kræver at hele samfundet – os alle sammen – tager ansvar og hjælper til for at forhindre spirituskørsel, fortsætter han.

:NB:

Gode råd for at forhindre spirituskørsel

-Aftal hvem der kører hjem – og så holder chaufføren sig ædru
-Brug offentlig transport – tag eksempelvis en taxa, bussen eller toget
-Se om du kan tale vedkomne fra at køre – alternativt tag nøglerne til bilen
-Tilbyd evt. overnatning
-Ring til politiet, hvis du har en mistanke om, at der køres spirituskørsel

Kilde: Rigspolitiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.