8. maj 2024

Politiet slipper for det fejlbehæftede IT-system POLSAG Foto: Politi.dk

København: Den særlig målrettede indsats mod indbrud i privat beboelse, som Københavns Politi kick-startede i oktober måned 2011, ser ud til at have virket. Foreløbige tal viser, at antallet af anmeldte indbrud i 2011 faldt med 5 % i forhold til gennemsnittet for 2008-2010. Antallet af indbrud i Julen faldt med hele 31 % i forhold til 2010.

Foto: Politi.dk

Københavns Politi kan se tilbage på resultatet af indbrudsindsatsen i 2011 med rimelig tilfredshed. Antallet af indbrud i privat beboelse faldt til 4.977, og antallet af indbrud i Julen faldt med hele 31 pct. til 164 anmeldelser mod 238 sidste år.

Målet for den særlige målrettede indsats var, at gennemsnittet for 2008, 2009 og 2010 skulle nedbringes med 2 pct. Og det er lykkedes. Gennemsnittet for de tre år var 5.237 anmeldelser og de foreløbige tal viser altså, at der i 2011 var 4.977 anmeldelser i Københavns Politikreds.

Sammeligner man tallet med 2010 er der tale om et fald på 13,4 pct.

Københavns Politi er dog helt klar over, at de ikke har gjort det alene. Borgerne har helt sikkert gjort en ekstra indsats for at sikre deres hjem, ligesom medierne også har en stor del af æren for den positive udvikling.

– Vi er godt tilfreds med resultatet, som viser, at vores indsats har gjort en forskel, siger politiinspektør Gert Sejbak, der er øverst ansvarlig for indbrudsindsatsen, og fortsætter:

– Især har indsatsen i julen jo givet et meget flot resultat. Men politiet skal ikke have hele æren. Borgerne har selv gjort en aktiv indsats ved at være meget årvågne og ringe til politiet, hvis der har været mistænkelige forhold i lokalområdet. Og så skal medierne også have ros for deres dækning af indbrudsproblematikken, bl.a. med artikler om, hvordan borgerne bedst kan sikre deres hjem.

Godt samarbejde med politi og kommuner
Gert Sejbak peger også på det gode samarbejde politikredsene imellem, samarbejdet med kommunerne og deres store indsats samt den præventive indsats som en væsentlig årsag til det gode resultat.

Indsatsen mod indbrud i København forsætter i 2012. Københavns Politi og Københavns kommune prioriterer indbrudsindsatsen højt og vil fortsætte med at inddrage borgerne i opgaven med at sikre sig selv og sine naboer.

– Bag hvert et indbrud er der ulykkelige borgere, som har fået deres hjem opbrudt, gennemrodet og fået stjålet ejendele. Vi vil fortsætte med at få indbrudstallet nedbragt, slutter politiinspektør Gert Sejbak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.