4. maj 2024

Vestegnen: Fire mænd fra Hedehusene og Hvidovre fik op til seks års fængsel for at tvinge andre til at begå røverier og for afpresning af penge. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Mandag sad fire mænd mellem 22 til 25 år tiltalt ved Retten i Glostrupo for grove røverier, ulovlig tvang, afpresning, vold og frihedsberøvelse – i alt 16 alvorlige forbrydelser.

Ifølge anklageskriftet tvang de i 2010 en dengang 18-årig mand fra Hvidovre og en 20-årig mand fra Hedehusene til at begå fem væbnede røverier og aflevere udbyttet. Røverierne gik ud over en kiosk og to banker i Hedehusene samt supermarkeder i Svendborg og Grenå.

Københavns Vestegns Politis efterforskning førte først til de to røvere, som siden er idømt straffe på hhv. et år og tre og et halvt års fængsel.

Den videre efterforskning rettede sig mod de fire bagmænd, som havde tvunget dem til røverierne, og her dukkede flere forbrydelser op.

Det viste sig, at de med afpresning, vold og frihedsberøvelse havde tvunget en anden – dengang 24-årig – mand fra Hvidovre til give dem 20.000 kroner. En anden 24-årig mand fra Hedehusene skulle udsættes for samme omgang, men han flygtede og gik under jorden uden at betale.

De fire blev anholdt ved en politiaktion i december 2010 og har siden siddet varetægtsfængslet.

Et nævningeting ved Retten i Glostrup idømte de to toneangivende figurer fem og seks års fængsel. De er 23 og 25 år, fra Hedehusene og har anket dommen. De to sidste, begge 22 år og fra Hvidovre, fik to og tre års fængsel. De overvejer at anke.

Den 25-årige og den ene på 22 er tyrkiske statsborgere og fik desuden en betinget udvisning af Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.