6. maj 2024

Hvidovre: En 17-årig dreng fra Brøndby Strand er blevet idømt et års fængsel for tre gaderøverier i Hvidovre. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Den 17-årige begik de tre røverier i januar og april sidste år.
Han var ikke alene om røverierne, men han var hovedmanden, mens de andre så passivt til.

Dommen faldt i går ved Glostrup Ret.

Det første røveri fandt sted den 2. januar 2011 omkring kl. 19.30. Her truede den dengang 16-årige dreng en 13-årig dreng ved Blytækkerporten i Hvidovre og stikker ham en lussing, før han går.

Det andet røveri skete kort før klokken to om natten den 3. april 2011 røver den 16-årige sammen med nogle andre en 22-årig mand på Hovedstien ud for Karetmagerporten 1-5 i Hvidovre. Gruppen omringer og truer ham, og den 16-årige visiterer ham og tager hans kontanter, MP3-afspiller og hævekort.

Det tredje røveri, som den unge mand er blevet dømt for, fandt sted ved 20-tiden den 14. april 2011. Her frarøver den 16-årige sammen med to andre dømte en knallert fra en 16-årig ung mand. De omringer og truer ham, og den 16-årige skubber ham flere gange, til han afleverer knallerten.

De to andre, som medvirkede ved røveriet den 14. april – en 18-årig mand og en 19-årig mand begge fra hvidovre, blev idømt fire måneders betinget fængsel for medvirken til røveriet.

Den 18-årige overvejer at anke, den 19-årige modtog dommen.

Den 17-årige hovedmand til de tre røverier blev idømt et års fængsel, heraf otte måneder betinget. Dommerne lagde ved strafudmålingen vægt på, at den 17-årige ikke er tidligere straffet og var 16 år, da han begik røverierne.

Den 17-årige modtog dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.