6. maj 2024

København: Lørdag og søndag kan man møde skulptør og billedkunstner Bernhard Lipsøe og smeden Martin Gorm- Pedersen i Zoologisk Have.

Med hjælp fra kunstneren og smeden kan man teste sine kreative evner. På pladsen foran det gl. elefanthus har Zoo placeret 10 tons små-skrot leveret af Stena Recyling – og her kan man så lade sig inspirere blandt skruer, plader, jernrør, møtrikker m.m.

Før man går i gang, kan man nyde Bernhard Lipsøes udstilling i Indgangen eller lade dig inspirere af den store elefant, der står og skuer ud over det nye elefanthus.

I teltet vil Martin Gorm-Pedersen hjælpe med at svejse skrotdelene sammen.

Om kunstneren og smede
Bernhard Lipsøe er uddannet i Paris på ”Academie Grande Chaumiere” og debuterede på Den Frie i 1971. Han har udstillet både i ind- og udland, og har lavet et utal af udsmykninger. Blandt de største skulpturer er elefanten i Zoo og den fantastiske Moder Ko, der måler 4 x 5,5 meter, og som kan opleves på græs foran Thiese Mejeri i Jylland.

Martin Gorm-Pedersen er uddannet maskinarbejder og har været ansat på Maskinfabrikken Dal-Bo siden 1979. Sin store indsigt i kunstens verden har han fra sit samarbejde med Robert Jacobsen, hvor han fungerede som smed blandt andet i forbindelse med landskabsskulpturerne i Tørskind Grusgrav. Siden 1991 har han været smed for Bernhard Lipsøe.

Info:
Dyr af Skrot
Dato: Lørdag d. 19. februar og søndag d. 20. februar, begge dage kl. 10.30 – 15.00
Sted: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg. Aktiviteterne foregår ved det gamle elefanthus.
Aktiviteterne er gratis, når der er betalt entré til Zoo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.