4. maj 2024

Næstved: Socialminister Benedikte Kiær synes, at der er for megen fri leg i de danske børnehaver og vuggestuer, og retter samtidig en kritik mod pædagogernes grunduddannelse.

Næstveds Borgmester Carsten Rasmussen er noget uforstående overfor socialministerens kritik, og vil nu invitere ministeren på besøg i Næstved, så hun ved selvsyn kan se, hvordan der arbejdes med børnene.

– Vi har i en årrække arbejdet på at skabe et fælles grundlag for arbejdet med børnene i vores vuggestuer, dagpleje og børnehaver. Vi har faktisk taget de 6 læreplanstemaer, som folketinget har vedtaget seriøst, og byrådet har vedtaget en fælles børn – og ungepolitik, siger Carsten Rasmussen, og fortsætter:

– Jeg synes, vi har nogle dygtige ledere og medarbejdere i vores dagtilbud, Det er de bl.a. fordi de løbende deltager i uddannelser og kurser, og fordi de målrettet arbejder efter den pædagogiske læreplan, vi har vedtaget i Næstved.

– Jeg kan oplyses socialministeren om, at børneudvalget om 14 -dage behandler en sag om en fælles Kvalitetsrapport netop for at fremme de områder, som ministeren har i fokus. Og så er det i øvrigt min opfattelse, at børn skal udfordres af de voksne, såvel forældre som pædagoger – men også af deres kammerater gennem leg, slutter Næstveds borgmester.

Ministeren modtager i næste uge en invitation fra borgmesteren, og med invitationen modtager ministeren også det arbejdsgrundlag, som arbejdet i Næstved hviler på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.