4. maj 2024

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård, Foto: Ursula Bach Københavns Kommune

Foråret er over os og det betyder, at buske og træer begyndt  at springe ud. Det gælder også den lyserøde kirsebærallé på Bispebjerg Kirkegård.

Den ca. 80 meter lange allé med 43 kirsebærtræer er et yndet udflugtsmål for både københavnere og andre gæster, som nyder den lyserøde tunnel dannet af de blomstrende kirsebærtræer.

Københavns Kommune forventer omkring 150.000 besøgende i de dage, hvor kirsebærtræerne blomstre.

“Vi glæder os hvert år til at se den store interesse for Kirsebæralléen. For at sikre en god oplevelse for alle besøgende, opfordrer vi til at følge den angivne rute gennem alléen og udvise hensyn over for andre gæster på kirkegården,” siger Jakob Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Selvom Kirsebæralléen er et populært sted for fotografering og opslag på sociale medier, opfordres besøgende til at huske på, at det stadig er en aktiv kirkegård. Det er vigtigt at udvise respekt og hensyn over for dem, der besøger kirkegården af andre årsager end blot at nyde forårets blomsterpragt.

For dem, der ønsker at besøge Kirsebæralléen, er indgangen ved Frederiksborgvej 125 den anbefalede rute at følge. Vær også opmærksom på, hvilken vej du tager, hvis du ankommer i bil. Forvaltningen opfordrer til, at man ikke parkerer ved Støvnæs Allé, da det tidligere har givet anledning til trafikale udfordringer i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.