4. oktober 2023

En barndomsven til den mand, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet for drab og flere voldtægter i København, kendte til drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup.

Det fortalte han til DR programmet 21Søndag.

Tommy Velbæk har kendt ‘Amagermanden’ siden de var børn og på et tidspunkt arbejdede de sammen som flyttemænd. De havde bl.a. flyttet for den 73-årige Edith Louise Andrup. Som senere blev fundet dræbt på køkkengulvet i sin lejlighed i Valby.

Ifølge vennen fortalte den nu sigtede mand, der går under navnet ‘Amagermanden’, at han havde kvalt Edit Louise Andrup. Da vennen spurgte hvorfor, skal han have svaret at han ville se, om han kunne leve med det.

Tommy Velbæk gik ikke til politiet med vennens udtalelser. Han var selv mistænkt for drabet og var bange for, at han ville blive dømt som uskyldig. Desuden var han utryg ved hvad vennen kunne finde på.

Retsagen starter på onsdag
Politiet kom på sporet af ‘Amagermanden’ efter en voldtægt på en 17-årig pige i en kolonihave på Kongelundsvej på Amager i september sidste år.

Han blev anholdt d. 12. november og er blevet tiltalt for drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup i 1987, samt for have voldtaget og dræbt en 40-årig kvinde i Fasanskoven på Amager i 1990.

Han er desuden tiltalt for at have voldtaget to 14-årige piger, en 15-årig pige og en 23-årig kvinde i en villa på Amager i 1995, for at have voldtaget en 24-årig kvinde på Amagerkollegiet i 2005, for at have overfaldet en 47-årig kvinde og for voldtægt af en 17-årige pige i en kolonihave på Amager sidste år.

Retsagen mod den nu 46-årige tiltalte starter på onsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.