3. maj 2024

Kalundborg: I dag startede retssagen mod en 78-årig pensioneret præst, der er tiltalt for uagtsomt manddrab efter et færdselsuheld i Viskinge ved Kalundborg, hvor den 16-årige Mick Myrthu Petersen blev dræbt.

"Foto:Den 78-årige forklarede i retten, at han ikke var påvirket da han lørdag den 29. december sidste år kom kørende ad Kalundborgvej ved Viskinge. Den 78-årige forklarede endvidere, at bilen blev ramt af, hvad han mente var en sten – men som han senere havde fået at vide var drengen. Han forklarede også, at han havde holdt øje med modkørende trafikanter og ikke havde set Mick Myrthu Petersen.

Politiets tekniker forklarede i retten, at Mick Myrthu Petersen var kommet cyklende ad Kalundborgvej og var blevet ramt i højreside på baghjulet med mellem 60 og 80 kilometer i timen. Ved sammenstødet blev han slynget op på bilen, hvor han landede med ryggen på forruden, så ruden blev smadret. Hovedet ramte derefter stolpen ved forruden og den 16-årige dreng blev derefter slynget af bilen i højreside – 20 meter fra det sted han blev påkørt.

Ved ulykken blev cyklen totalt skadet, blandt andet blev bagskærmen og bagagebæreret ødelagt. I siden af vejen fandt politiets teknikere glas som stammede fra den smadrede forrude, ligesom der blev fundet glas fra cyklens baglygte. Politiets teknikere fandt også lakrester fra bilen på cyklen.

Den 78-årige fortalte retten at han kone, som var med i bilen som passager, havde siddet og blundet og først var vågnet ved smældet. Politiets tekniker fortalte, at smældet ved sammenstødet var så højt, at det kunne høres i et hus på den anden side af vejen.

Den 78-årige forklarede også,at han var standset lidt længere nede af vejen for at se på skaderne efter stenslaget og at han ikke havde set den kvæstede dreng.

Den 78-årige mand er blandt andet tiltalt for at være flygtet fra ulykken uden at have hjulpet den tilskadekommende. Et vidne, der så en sko ligge midt på vejen, standsede op og fandt Mick Myrthu Petersen liggende hårdt kvæstet. En tilkaldt ambulancelæge erklærede klokken 15.28 den 16-årige dreng for død.

Udover tiltalen for for at være flygtet fra stedet, er den tidligere præst også tiltalt for uagtsomt manddrab.

Retten i Holbæk udsatte resten af sagen til den 12. september, da et vidne havde lovlig grund til ikke at kunne møde op. Selve dommen forventes også at falde den dag.

Af: Elisabeth Larsen og Rolf Larsen

Læs også: