5. maj 2024

København: Omkring 40.000 mennesker var tirsdag eftermiddag samlet til demonstration på Christiansborgs Slotsplads.

Deltagerne kom fra hele landet i busser til København for at vise deres utilfredshed med regeringen og Dansk Folkepartis ‘genopretningsplan’.

Bag demonstrationen stod en lang række fagforeninger under LO og FTF, samt elevorganisationer, udviklingsorganisationer m.fl.

Blandt dagens talere var LOs formand, Harald Børsting og formand for FTF Bente Sorgenfrey.

Musik var der også på slotspladsen og den blev elveret af Rasmus Nøhr og Outlandish.

Koordinatoren for demonstrationen, Matias Bredde er godt tilfreds med forløbet op til demonstationen, som er indkaldt på meget kort tid:

– Rygtet om demonstrationen har spredt sig fra mund til mund i et rigtig højt tempo. Gennem Facebook og flyer-uddeling har helt almindelige mennesker opfordret deres familie og venner til at deltage, i et omfang vi aldrig har set før, siger Matias Bredde og fortsætter:

– Folk er rigtig sure. Det har fået mange til at smide alt, hvad de har i hænderne.

Haral Børsting: Vi er klar til at løfte vores ansvar
LOs formand, Harald Børsting, er ikke i tvivl om, at danskernes protester nytter:

– Protesterne har været en stor succes. Regeringen blev allerede inden demonstrationen presset til at give indrømmelser i forhold til børnechecken, men planen er stadig dybt uansvarlig og asocial. Derfor vil vi fortsætte diskussionerne og arbejdet imod planen i vores organisationer, siger han og fortsætter:

– Vi er i fagbevægelsen klar til at løfte vores ansvar, men så må regeringen også begynde at lytte til befolkningen, i stedet for at lave drastiske indgreb i folks hverdag med Dansk Folkeparti i ly af natten.

Også formand for FTF, Bente Sorgenfrey, mener at arbejdet bør fortsætte i organisationerne:

– Regeringens tvivlsomme pakke er ikke vedtaget endnu. Jeg håber, de når at komme til fornuft og indbyder fagbevægelsen og arbejdsgiverne til trepartsforhandlinger i stedet. Vi vil gerne være med til at finde nogle bedre løsninger – så vi bl.a. får uddannelse til at hjælpe de arbejdsløse videre og i hele taget får flere til at uddanne sig i Danmark. Vi foreslår også at skære i alt papirnusseriet og få flere til at arbejde længere på fleksibel efterløn. Det bliver ikke nemt, men det kan kun blive bedre end regeringens egne forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.