5. maj 2024

Bagsværd: En 37-årig kvindelig social- og sundhedsassistent, blev i morges dræbt med en kniv. En 72-årig mand er anholdt.

Den 37-årige kvinde var social- og sundhedsassistent på Ringbo i Bagsværd. Ved 8-tiden i morges blev hun overfaldet og stukket to gange med en kniv.

Ifølge en pressemeddelse fra Københavns Kommune, som Ringbo hører under, skete overfaldet helt uprookeret på et udendørs fællesareal.

På trods af behandling fra lægeambulancens mandskab, afgik kvinden ved døden ca. kl. 8.30.

En 72-årig mandlig beboer blev kort efter anholdt på stedet. Han blev senere fremstillet i grundlovsforhør ved Glostrup Ret, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Den 72-årige erkendte drabet.

Beboeren har, ifølge kommunen, ikke tidligere udvist voldelig adfærd.

Retten nedlagde forbud mod, at pressen indtil videre nævner den 72-åriges navn, ligesom der blev nedlagt navneforbud gældende for ofret i 48 timer.

Sikkerhedsrutiner overholdt
Ifølge Københavns Kommune, er der ikke noget der tyder på, at at sikkerheds- eller arbejdsmæssige rutiner ikke har været overholdt.

Den 37-årige SoSu-assistent var ikke alene på arbejde. Der var adskillige andre medarbejdere, som mødte ind på samme tidspunkt.

Den nærmeste kollega var 25-30 meter væk, og der gik under 15 sekunder fra overfaldsalarmen blev aktiveret til den første kollega var fremme.

– Vi er alle sammen dybt berørte over den tragiske og ulykkelige hændelse, der har ramt en af vores medarbejdere. Det var ikke noget, vi på nogen måde kunne have forudset,” siger Jan Jensen, kontorchef i Socialforvaltnings kontor for Udsatte Voksne og Psykiatri.

Politiet er nu gået i gang med at undersøge sagen nærmere.

Fakta:
Center Ringbo er et socialpsykiatrisk center, der består af ét stort botilbud med plads til 135 beboere. Centret hører under Københavns Kommune men er beliggende i Bagsværd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.