1. maj 2024

Kokkedal: Tre gange indenfor et halvt døgn, måtte politiet rykke ud til fyrværkeri-ballade i Holmegårdscenteret i Kokkedal.

Politet fik søndag aften ved 20-tiden en anmeldelse om, at der blev kastet med kanonslag i Holmegårdscentret. Bl.a. var der kastet kanonslag i SuperBrugesen og flere vinduer var blevet sprængt i stykker i andre forretninger i centret.

Da politiet kom frem til stedet, blev patruljerne mødt af ca. 25 unge mennesker af anden etnisk herkomst end dansk, som ifølge Nordsjællands Politi optrådte noget aggressivt.

Politiet fik lagt en dæmper på gemytterne og de unge forsvandt fra stedet.

Der blev fundet en uafskudt krysantemumbombe på stedet, som blev fjernet af sprængstofeksperterne fra EOD.

Det var anden gang, at politiet måtte ud til problemer med fyrværkeri i centret. Tidligere på dagen var flere personer blevet kørt til kontrol for hørelsen på skadestuen, efter at nogle drenge med anden etnisk baggrund havde kastet kanonslag hen over deres hoveder.

Igen kl. 02.38 natten til mandag fik politiet en anmeldelse om at der var blevet sprængt to krysantemumbomber ved porten til SuperBrugsen. Sprængningerne gav store skader på port og indgangspartiet. Desuden blev flere ruder i området smadret.

– ms