2. maj 2024

Hele landet: En analyse over antallet af brandskadeanmeldelser fra 2000-2012 viser, at 12 procent af landets brandulykker sker på årets sidste og årets førstedag. Det skriver Søndagsavisen.

Analysen er baseret på en opgørelse fra forsikringsselskabet Codan.

– Det kunne godt tyde på, at fyrværkeri kombineret med uansvarlighed spiller ind på de tal. For med tanke for antallet af dage på et helt kalenderår, burde antallet af anmeldelser de to dage sammenlagt ligge under på én procent statistisk set, siger presseansvarlig hos Codan, Peter Høyer til Søndagsavisen.

Heldigvis for Codan og de andre forsikringsskelskaber er de mange skader ikke alle sammen lige store. Faktisk nærmere tværtimod.

– Gennemsnitsudbetalingen for alle brandskader ligger på 50.000 kroner. Den er kun på 25.000 kroner ved en nytårsskade, for trods fuldskab lykkedes det heldigvis ikke særlig mange at brænde hele huset ned, siger Peter Høyer.

Det er bl.a. de såkaldte ‘eksplosionsskader’, som er med til at trække prisen ned. Det voldsomme ord dækker oftest over mindre ting som f.eks. ekspoloderede postkasser.

Postkasser fører brandskadelisten stærkt forfulgt af cykelskure, værktøjsskure og andre skurformer. Man skal et stykke længere ned på listen, inden afbrændte tage dukker op, ligesom hele nedbrændte ejendomme ikke er et særligt udbredt fænomen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.