2. maj 2024

Brøndby: Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har i dag beslaglagt ca. 40 militære våben under en ransagning af en garage i Brøndbyvester.

Våbnene, som består af geværer M 95, maskingeværer 5,56 mm, LSW og karabin-geværer M 96, stammer fra et røveri, der blev begået på Antvorskov Kaserne den 4. januar 2009.

Politiet har på baggrund af våbenfundene anholdt fire mænd på hhv. 22, 26, 28 og 29 år. Den 29-årige mand blev anholdt i Nyborg Statsfængsel, hvor han afsoner en dom på 8 års fængsel for at have deltaget i røveriet mod Antvorskov Kaserne. De øvrige personer er anholdt på forskellige adresser på Sjælland. Alle de anholdte er danske mænd.

Anholdelserne og beslaglæggelsen af våbnene er resultatet af længere tids efterforskning, der er gennemført som led i bandeindsatsen for at standse tilgangen af våben til rocker- og bandegrupperingerne. Efterforskningen er gennemført i tæt samarbejde med Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Rigspolitiets afdelinger og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

De fire anholdte sigtes dels for hæleri af særlig grov beskaffenhed og dels for overtrædelse af straffelovens § 192a for under særligt skærpende omstændigheder, at have været i besiddelse af de nævnte skydevåben.

De anholdte fremstilles i morgen i grundlovsforhør ved retten i Glostrup. Der vil af hensyn til sagens videre efterforskning blive begæret dørlukning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.