3. maj 2024

Skole: Ifølge tilsynsrapporter fra Undervisningsministeriet lærer eleverne på Scientologys skole Kildeskolen i Næstved ikke at deltage i folkestyret og kan sidde ubeskæftigede i timevis. Det skriver Nyhedsavisen efter at have fået aktindsigt i tilsynsrapporterne.

Også øresunds Internationale Skole i København er under yderligere tilsyn.

Skolernes landsformand, Hanne Hemmingsholt, afviser, at der er grund til bekymring. Hun mener at tilsynet ikke er tilrettelagt så den tilsynsførende skal sætte sig ind i pædagogikken på en skole og at der kun laves punktnedslag i undervisningsfoløb og den enkelte lærers præstation. Ifølge Hanne Hemmingsholt er det en katastrofalmøde at fyre tilsyn i et land med metodefrihed på friskolerne.

Scientology skolerne benytter en metode som er udviklet af Scientologys grunlægger L. Ron Hubbard og går i korthed ud på, at eleverne arbejder individuelt med opgaver der laves om indtil de er løst rigtigt.

‘På de ældste klassetrin er det helt sædvanligt, at eleverne sidder med danskmateriale beregnet for 4. klasse’ skriver tilsynet om Kildeskolen i Næstved.

Ifølge Nyhedsavisen er en ny rapport påvej om de to skoler og kan i værste fald føre til, at skolerne mister godkendelse og statstilskud.

– rl