10. maj 2024

DR Byen i ørestad bliver ca. 600 millioner kroner dyrere end hidtil forventede udgift på 3.370 millioner kroner. De er i høj grad DRs nye koncerthus der fordyrer projektet.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen <br data-recalc-dims=/DR Presse” align=”right” width=”100″ height=”150″>
DRs Generaldirektør Kenneth Plummer. Foto: Bjarne Bergius Hermansen
/DR Presse

Forklaringen på, at budgettet er skreder, er mange. DRs generaldirektør Kenneth Plummer understreger, at de senester måneders foløb i DRs byggeprojekt har været “Klart utilfredsstillende”.

“Helt overordnet må vi konstatere, at vi simpelthen ikke har været dygtige nok til at styre projektet her i slutfasen. Vi har haft store problemer med tidsplanen og har derfor været nødt til at forcere arbejdet for at kunne overholde den. Tidsplanen er særlig kritisk for DRs nyheds- og sportsredaktioner, fordi det vil belaste økonomien yderligere, hvis redaktionerne i TV-Byen ikke er ude inden årsskiftet,” siger generaldirektøren, der tilføjer:

“Vi har haft store problemer med den tekniske kompleksitet i byggeriet, særligt i koncerthuset, men også på andre områder. Vi har heller ikke været skarpe nok i vores styring af den proces, der blev sat i gang for at afhjælpe problemerne. DR døjer med fortsatte problemer med projekteringen og med leverancerne, ligesom en række entrepriser er blevet omprojekteret i løbet af året – ikke mindst i forhold til koncerthuset.”

Rigsrevisionen skal se på sagen
DR har ikke haft mulighed for at spare sig ud af budgetoverskridelsen og vil for at sikre en bedre styring fremover, bede Rigsrevisionen om at undersøge forløbet siden februar i år og hjælpe med at få styr på byggeprojektet og økonomien.

økonomidirektøren fratræder
DRs økonomidirektør, Bent Fjord, er øjeblikkeligt fratrådt sin stilling.

Foto: Agnete Schlichtkrull
DRs Afgåede økonomidirektør Bent Fjord. Foto: Agnete Schlichtkrull

“Som den overordnede ansvarlige for styring af byggeprojektet påtager jeg mig ansvaret for udviklingen. Jeg tager derfor konsekvensen ved at fratræde,” siger Bent Fjord.

DR vil låne pengene
DR vil nu optage et lån på markedsvilkår for at dække underskuddet. Lånet vil formentlig betyde at der bliver færre penge til programproduktion, “..det er klart, at finansieringen af det nye lån alt andet lige betyder, at der også vil være færre penge til udvidelser af programproduktionen,” siger Kenneth Plummer.

Generaldirektøren pointerer at der ikke er planer om fyringsrunder som følge af de budgetoverskridelsen.

-rl