10. maj 2024

COP15: Schwarzenegger er hovedattraktion til borgmestertopmødet. Men en tur i elbil bliver det ikke til.

Det helt store folkelige højdepunkt på Arnold Schwarzeneggers besøg til København er gået i vasken.

I morgen skulle den tidligere bodybuilder og skuespiller ellers have køre i elbil fra Rådhuspladsen til Vor Frue Plads.

Men den tur har guvernøren valgt at droppe, oplyser borgmestertopmødets kommunikationskontor til Newspaq.

– Vi har ikke kunnet få oplyst hvorfor. Men det er formentlig pga. travlhed, lyder det fra Marie Scott Poulsen, der er kommunikationschef i Københavns Kommune.

Mødearrangørerne tager dog afbuddet med oprejst pande.

– Der har været mange planer frem og tilbage – ikke bare for Arnold men for alle deltagerne, siger hun videre, og understreger, at turen i elbil bliver gennemført med en række øvrige borgmestre.

Turen skulle ellers have sat punktum for guvernørens besøg på topmødet, hvor han er gæstetaler i morgen mellem klokken 9.45 og 10.25. Arnold sætter formentlig kursen direkte mod lufthaven efter sin tale til over 80 borgmestre fra hele verden.

Selvom borgmestrene fra store berømte metropoler som Hongkong og New York er til stede, så samler opmærksomheden sig selv sagt mest om Arnold, der er inviteret med til mødet, fordi Californien nok er den amerikanske delstat, der gør mest for at klimaet.

Selv har guvernøren fået lagt elmotor i sin Hummer for at tackle klimaudfordring. Men der bliver altså ikke mulighed for at se ham bagved rattet af en grøn bil på dansk jord i denne omgang.

I dag skal Arnold Schwarzenegger til møder i Bella Centret, men hvad han ellers skal lave er omgærdet af mystik. Hans store følge vil nemlig ikke afsløre for meget.

Derfor er det også usikkert om han deltager ved gallamiddagen for borgmestrene, der finder sted på Nationalmuseet i aften.

Som bonusinformation til nytilkomne fans af manden de kalder The Governator kan det oplyses, at guvernørens fulde navne er Arnold Alois Schwarzenegger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.