Rekordmange kvinder vil være politibetjente
Hele landet: En tredjedel af de nye politielever, der netop er startet på Politiskolen, er kvinder. Det er det højeste antal nogensinde, men der er stadig et stykke vej til svenske og norske tilstande.

I mandags startede 96 nye, håbefulde politielever deres karriere i politiet. Af dem var 31 kvinder svarende til næsten en tredjedel, og det det højeste antal nogensinde. De senere år har antallet ligget og svinget mellem 17 og 25 procent. Det oplyser Rigspolitiet.

Den nye kønsfordeling blev med det samme bemærket af kvinderne selv, fortæller en af de nye politielever, 26-årige Marie Tarp:

– Det kom bag på mig at se så mange piger, for jeg har ikke været til optagelsesprøve med én eneste pige, så det var noget, vi talte om, siger hun.

Et drengemiljø
Paradoksalt nok var en af grundene til, at hun søgte ind på Politiskolen, at hun gerne ville arbejde i et ’drengemiljø’.

– Jeg kan godt lide den måde, drenge arbejder og tænker på, og jeg kunne godt tænke mig at tilføre faget et ’kvindeligt touch’. Jeg tror, kvinder har en anderledes måde at gå til faget på. Vi tænker os måske om en ekstra gang, holder hovedet koldt og har flere vinkler på tingene, hvor mænd måske mere handler hurtigt, siger Marie Tarp, der dog alligevel er godt tilfreds med kønsfordelingen:

– Jeg tror faktisk, at holdet bliver anderledes. Der kommer flere forskellige vinkler på tingene i forhold til, hvis der kun var to piger i klassen. Derimod tror jeg ikke, det gør den vilde forskel i forhold til det sociale.

Mere dynamik
Politiinspektør og leder på Politiskolen, Michael Flemming Rasmussen, er også yderst tilfreds med det nye optag:

– Vi vil jo gerne have et så bredt sammensat hold som muligt, så vi afspejler det omgivende samfund, og da halvdelen af befolkningen jo er kvinder, er det godt, at vi får nogle flere kvinder ind i faget, som kan være med til at rette op på den kønsmæssige skævhed, vi har nu, siger han, med henvisning til, at kun godt 10 procent af politistyrken i dag er kvinder. Den lidt mere lige kønsfordeling kan medvirke til at skabe mere dynamik i klasserne, mener politiskolelederen:

– Ligesom det skaber dynamik, at folk har forskellig alder og livserfaring,” siger han. ”Jeg kan derfor også godt blive lidt misundelig på svenskerne og nordmændene, som vist er oppe omkring en fifty/fifty-fordeling, når det gælder nye politielever. Men det skal også nok lykkes for os, siger Michael Flemming Rasmussen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.