30. maj 2024

Foto: Rigspolitiet

Foto: Rigspolitiet
Efter længere tids efterforskning gennemførte Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste en anholdelses- og ransagningsaktion i en terrorsag.

To personer blev anholdt under aktionen og de er begge sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet. De to anholdte er sigtet efter straffelovens §114, stk. 1, nr. 1 og 2, jf. § 21 og § 23, oplyser Københavns Politi og Politiets Efterretnignstjeneste.

Der er tale om en  28-årig mand og en 29-årig kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk.

Sagen handler om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til Islamisk Stat (IS) i Syrien/Irak som skulle anvendes til kamphandlinger. Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET samtidig foretaget en række ransagninger med forbindelse til sagen.

Om dagens aktion siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov:

– PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninge i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhøri morgen,hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Operativ chef i PET, Flemming Drejer pointerer:

– Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.