1. december 2023

Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk.

To mænd er blevet idømt fængsel på livstid for medvirken til drab og drabsforsøg.

Dommen faldt tirsdag ved Retten i Holbæk.

Dermed er i alt syv personer idømt livsvarigt fængsel for skuddrabene på to mænd i november 2020 på en parkeringsplads i Kalundborg. Ved skyderiet blev yderligere en mand hårdt såret men overlevede.

Skyderiet fandt, efter politiets opfattelse, sted som led i en konflikt mellem den nu forbudte gruppering LTF og den såkaldte Sydkystgruppe. Hvor den første del af retssagen rettede sig mod de mænd, der udførte selve drabet, så er det Midt- og Vestsjællands Politis opfattelse, at de to, der nu er dømt, har været ledende medlemmer af LTF og ansvarlige for at beordre drabene.

-Med dagens dom har vi nu ikke alene fået dømt de, der udførte drabene, men også dem, der gav ordren. Så derfor er det med stor tilfredshed, at vi i dag har kunne konstatere, at retten har været enige med os både i vores vurdering af sagens beviser og med den straf, som anklagemyndigheden mente var den rigtige, siger specialanklager Anja Lund Liin fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Efterforskningen i sagen baserer sig i vidt omfang på beskeder mellem de involveredes krypterede telefoner, som det er lykkes politiet at bryde.

-Det har været en omfattende efterforskning, der har krævet store ressourcer. Vi har at gøre med et miljø, der ikke er kendt for at samarbejde, så derfor er det selvfølgeligt tilfredsstillende for os, at retten i så alvorlig en sag har vurderet, at politiets efterforskning har været i orden, siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen.

Den første del af sagen var for retten i juni sidste år. I alt seks mænd var tiltalt – af dem blev den ene frifundet. Af de fem, der blev idømt fængsel på livstid, blev to af dem også udvist af landet. Alle fem ankede dommen til landsretten.

De to mænd, der tirsdag fik deres straf, valgte begge at anke dommen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.