26. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 35-årig mand er blevet idømt 16 års fængsel i en terrorsag fra Holbæk. Mandens hustru og hans bror blev også dømt i sagen.

I februar sidste år slog politiet til mod flere adresser i Holbæk i en større aktion rettet mod terrorisme.

I forbindelse med politiets anholdelse af den 35-årige, blev der på hans bopæl i Holbæk fundet en maskinpistol, en pumpgun og en jagtriffel samt et stort antal skarpe patroner til våbnene. Der blev endvidere fundet ca. 12 kg kemikalier, der kunne blandes til en såkaldt pyroteknisk sats af samme størrelse. Der blev også fundet et stort antal bombemanualer og div. hjemmelavede effekter, der kunne anvendes som detonatorer i en bombe. Endelig blev der fundet omfattende propagandamateriale for bl.a. Islamisk Stat.

I alt 13 personer blev anholdt og sigtet til sagen, men efterhåndens om efterforskningen skred frem blev sigtelserne mod 10 af dem frafaldet.

Den 35-årige, hans bror og hans hustru har siddet varetægtsfængslede siden 6. februar sidste år.

Skyldig i terrorisme og terrorfinansiering

Torsdag i sidste uge fandt Retten den 35-årige skyldig i forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme. Han blev idømt 16 års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt.

Mandens 31-årige hustru og hans to år ældre brog blev frifundet for medvirken til forsøg på terror, men blev fundet skyldige i at have ydet økonomisk støtte ved at overføre beløb til hustruens bror, som var tilknyttet Islamisk Stat og kæmpede som kriger i Irak og Syrien. Hustruen blev idømt 9 måneders fængsel, mens broren blev idømt 6 måneders fængsel, samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

-Vi er ikke under sagen blevet klogere på, hvor et terrorangreb skulle finde sted, men vi er af den klare overbevisning, at vi med anholdelserne har forhindret, at et angreb blev ført ud i livet. Retten markerer med dagens strafudmåling, at der er tale om særdeles alvorlig kriminalitet, siger specialanklager John Catre Nielsen og senioranklager Kirsten Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der har ført sagen.

Sagen har kørt som nævningeting ved Retten i Holbæk 26 retsmøder fra august til december.

De tre tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.