16. juni 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

En 55-årig mand er blevet idømt 3,5 års fængsel for at sætte ild til en ejendom på Damhus Boulevard i Rødovre.

Dommen faldt onsdag i Retten i Glostrup.

Den 55-årig var tiltalt for natten mellem den en 26. og 27. januar sidste år, at have sat ild på ejendomme ved at placere gasflasker i ejendommen, hvorefter han åbnede deres ventiler og hældte benzin ud, som så blev antændt og skabte en eksplosion.

Ejendommen var under renovering, da der blev sat ild på. I forbindelse med branden blev flere naboer kortvarigt evakueret.

Efter længere tids efterforskning kunne politiet den 13. marts samme år anholde den 55-årge. Efter han var blevet anholdt tiltalen flere forbrydelser. Han var tiltalt for at have truet en af de politifolk der efterforskede sagen, og han var også tiltalt for at have forsøgt at smugle et brev ud af arresten, hvor han søgte at få en bekendt til at afgive falsk forklaring og at afpresse denne bekendte. Forsøget blev dog forhindret, da brevet blev opdaget.

Den 55-årig blev i væsentligt omfang dømt efter anklageskriftet.

-Det er en alvorlig sag, som har været vanskeliggjort ved, at ingen så, da branden blev antændt, og at tiltalte igennem hele sagen har gjort sig stor umage med at forhindre, at sandheden kom frem. Det har ikke hjulpet ham, og han har nu fået en følelig straf, siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen.

Manden har anket dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.