4. oktober 2023

Erhverv: I lørdags var SKAT Midt- og Sydsjælland på kontrolaktion på både Køge torv og Roskilde torv med to meget forskellige resultater til følge

– Vi besøgte 32 stader på Roskilde torv, og fandt kun én enkelt stadeholder på overførselsindkomst, som skal tjekkes hos kommunen, samt et mindre antal SU-modtagere. Det er et sjældent godt resultat for en fairplayaktion, fortæller specialkonsulent Lone Hansen.

I Køge kontrollerede SKATs medarbejdere 28 stader, og talte med ca. 40 personer, der betjente boderne. Af dem var seks personer på overførselsindkomst. Deres hjemkommuner skal nu tjekke om det er i overensstemmelse med reglerne eller ej.

– En medhjælper gav os falsk navn og adresse, men det er ofte nemt at opdage, så efter at han havde haft en lille snak med politiet, fik vi hans rigtige identitet, fortæller Lone Hansen.

Fem af staderne blev pålagt at føre en logbog, således at myndighederne fremover kan følge med i, hvem der deltager i salget på stadet. Hvis stadeholderne ikke overholder denne skærpede registreringspligt, vil det resultere i bøder og eventuelt klip i næringsbrevet. En enkelt bod fik hjælp til at blive registreret korrekt for punktafgifter, og flere fik vejledning i reglerne for anvendelse af kasseapparater.

– Vi traf også to sydamerikanere, som ikke havde gyldig arbejds- og opholdstilladelse, så vi tilkaldte politiet. Vi måtte jo fortælle dem, at deres midlertidige opholds- og arbejdstilladelse i Spanien ikke gælder i Danmark. De blev sendt af sted med besked om, at næste gang de blev mødt, kunne det blive en dyr fornøjelse, siger Lone Hansen til sidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.