8. december 2022
close up photo of turned on light bulbs

Arkivfoto: Emrah Tolu / <a href="https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-turned-on-light-bulbs-2517893/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

For at sikre elforsyningssikkerheden i de to kommende vintre vil regeringen midlertidigt udskyde lukningen af tre danske kraftværker, blandt dem Kyndbyværket i Hornsherred.

Det har tidligere været meldt ud, at danskerne kan risikere at måtte undvære strøm i et par timer, hvis energikrisen forværres og vindmøllerne står stille i løbet af vinteren. Det er netop årsdagen til, at man nu vil udskyde lukningen af tre kraftværker. En aktivering af kul- og oliefyrede blokke på de tre værker kan komme i spil og bidrage til, at danskerne har strøm i stikkontakten. Værkerne vil ikke køre, hvis der er billigere – og ofte grønne – alternativer i markedet.

-Vi står desværre i en situation, hvor en kold vinter kan få betydning for den danske elforsyningssikkerhed. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at danskerne kommer til at mangle strøm i stikkontakten og for at gøre os uafhængige af Putins gas, og derfor vil vi udskyde lukningen af tre kraftværker. Det er rettidig omhu. Det er vigtigt at understrege, at beslutningen ikke påvirker opfyldelsen af vores ambitiøse danske klimamål, da der er tale om et midlertidigt tiltag, udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen,

Den midlertidige udskydelse drejer sig om Kyndbyværkets blok 21, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3. Lukningen af de tre værker vil være midlertidigt udskudt til 30. juni 2024.

Kyndbyværkets blok 21, som er taget ud af drift i juni 2020 har kapacitet til at producere 260 MW og kan anvende letolie.

På trods af udskydelsen af lukningen, vil der stadig være behov for, at man selv gør, hvad man kan, for at spare på strømmen og ikke mindst for at flytte strømforbruget til de tidspunkter på dagen, hvor strømmen er billigst. Både af hensyn til elforsyningssikkerheden og pengepungen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.