16. juni 2024

Foto: Politi.dk

En tidligere ansat på Søholmskolens afdeling i Bistrup ved Birkerød er i øjeblikket varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt af en mindreårig og vidnetrusler – nu er der mistanke om, at der også kan være sket krænkelser en anden af skolens afelinger.

Der er tale om en 27-årig mand.

Søholmskolen har to afdelinger. En afdeling i Bistrup, hvor sagen, som den 27-årige nu er varetægtsfængslet i, stammer fra. Desuden har skolen en afdeling i centrum af Birkerød, afdeling Toftevang, hvor der nu er mistanke om, at der også kan være sket overgreb.

I forbindelse med sagen har Rudersdal Kommune bedt advokatfirmaet Poul Schmidt om at igangsætte en advokatundersøgelse. Undersøgelsen skal både belyse den tidligere ledelses eventuelle svigt på skolen og den kommunale tilsynspligt med skolen.

To ledere fra Søholmskolen er blevet hjemsendt mens undersøgelsen pågår.

Rudersdal Kommune har oprettet en hotline på tlf. 46 11 10 25.

Den tidligere ansatte blev varetægtsfængslet i 14 dage i forbindelse med et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby den 14. september. I den forbindelse oplyste Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, at  den 27-årige er sigtet  for voldtægt af en pige under 15 år samt vidnetrusler begået i 2022 i Birkerød.

Den 27-årige nægter sig skyldig.

Læs også: Tidligere medarbejder på skole sigtet for voldtægt af mindreårig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.