27. april 2024

Der er målt for forurening ved badeklubben ved Frederiksværk Lystbådehavn, der ligger tæt på Stålvalseværket. Foto: Frederiksværk Kommmune (Handout)

Resultaterne er målingerne af badevandet ved Frederiksværk Fjordbad er nu kommet.

Fornyligt konstaterede Region Hovedstaden forurening nær Stålvalseværket i Frederiksværk. På den baggrund besluttede Halsnæs Kommune at foretage særskilte målinger af badevandet ved Frederiksværk Fjordbad, som ligger tæt ved.  

Resultaterne af kommunens målinger viser ingen forurening med kulbrinter, phenoler, PFAS-forbindelser, benzen, ethylbenzen, naphtalen og cadmium. Derudover er badevandsprøverne blevet analyseret for en lang række andre stoffer herunder bly og chrom. Værdierne for disse stoffer ligger meget langt under grænseværdierne for badevand.

Ifølge Halsnæs Kommune kan man derfor  trygt bade ved Frederiksværk Fjordbad.

Badevandsmålingerne er udtryk for et øjebliksbillede, og der vil derfor fremadrettet blive foretaget lignende målinger, oplyser Halsnæs Kommune.

Målingerne ændrer i øvrigt ikke på de konklusioner om en mulig forurening omkring Stålværket, som for nylig blev offentliggjort, og kommunen er glad for, at  Region Hovedstaden har afsat penge til yderligere undersøgelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.