23. april 2024

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt mandag eftermiddag pressemøde om flygtninge- og migrantsituationen.

På et pressemøde i Statsministeriet mandag eftermiddag fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han har talt med den tyske kansler Merkel og her han han sagt, at Danmark er parat til at tage et antal asylansøgere som politisk gestus.

I mellemtiden har situationen så udviklet sig, og op mod 400 flygtninge og migranter er kommet til Danmark.

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at der er to grupper blandt flygtningen: Dem der vil søge asyl i Danmark og dem, som ikke ønsker at søge asyl i Danmark, men f.eks. vil videre til Sverige.

Han mener, at dem, som vil søge asyl i Danmark, skal søge asyl, så deres sager kan blive behandlet. Men han mener ikke, at Danmark bare kan lade dem, der vil videre til Sverige krydse den dansk-svenske grænse, for så lever Danmark ikke op til sine forpligtelser og det vil blot være en gentagelse af, hvad der er sket de foregående dage andre steder i Europa. Lars Løkke Rasmussen fortalte, at man har indledt drøftelser med Sverige, om situationen.

I det hele taget mener statsministeren, at Danmark ikke selv kan løse situationen, men at det skal ske på europæisk plan.

Statsministeren sagde, at det europæiske system er under enormt pres, at der ikke er styr på situationen og flere medlemmer ikke lever op til deres ansvar.

Statsministeren oplyste, at han har indkaldt de andre partier til drøftelser om situationen senere i eftermiddag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.