4. februar 2023

Også i dag er der ankommet flygtninge og migranter til Rødby – politiet advarer mod at hjælpe flygtningene videre.

Ifølge Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er der mandag formiddag foreløbigt ankommet to internationale tog fra Hamborg til Rødby med ca. 300 flygtninge.

Imidlertid er flygtningegrupperne nu fortsat nordpå til fods og er dermed ikke blevet registreret af politiet.

– Det er vores klare overbevisning, at vi nok skal nå frem til en løsning, så vi kan få registreret disse mennesker, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har foreløbig kontakt med en større gruppe på en rasteplads på Sydmotorvejen, samt to mindre grupper, der befinder sig i omegnen af Rødby.

– Vi har valgt at følge grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem ved at blive rigtig trætte, og derfor er vi begyndt at samle dem op i nogle busser, hvor de får mad og drikke, siger Kim Kliver.

Bortset fra at mange er trætte og udmattede, er alle ved godt helbred.

Det er fuldt forståeligt, at man gerne vil gøre noget for at hjælpe de flygtninge, der i deres ulykkelige situation kommer til landet. Det må bare ikke være hjælp til at komme videre til f.eks. Sverige. For god ordens skyld gør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi derfor opmærksom på, at det er ulovligt at hjælpe flygtninge ind i eller gennem landet. Det står i udlændingelovens § 59, stk. 8, nr. 1, og det kan straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Situationen følges nøje, og der vil blive orienteret løbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.