17. april 2024

Københavns Byret. Foto: Per Johansen.

Influencer Ahmad Elchaabi – også kendt som Ahmarni – er blevet idømt fire måneders betinget fængsel og samfundstjeneste i en sag om billigelse af terror.

Dommen faldt torsdag i Københavns Byret.

Den 8. oktober sidste år delte Ahmad Elchaabi delte en videoptagelse på Snapchat, hvor han har 80.000 følgere, her i blandt en del børn. I videooptagelsen  siger han bl.a. “Der bor folk dernede, som stadig ikke er blevet flækket. Men 250 stykker, det er ikke helt dumt” med henvisning til Hamas’ angreb på en musikfestival dagen før, hvor flere end 350 civile blev dræbt og mange flere såret, og hvor der også blev taget adskillige gidsler, som angriberne tog med sig tlibage til Gaza.

Det fremgår af domsresumeet, at Ahmad Elchaabi i retten forklarede, at han ikke var bekendt med de faktiske omstændigheder ved angrebet og at han ikke var klar over, at der var tale om drab på civile på en festival. Desuden forklarede han, at hans opslag på Snapchat udelukkende ment som et sjovt og satirisk opslag . Og han ville ikke have delt sit videoopslag, hvis han havde været klar over det var civile der var blevet dræbt.

I domsresumeet fremgår det, at Ahmad Elchaabi over for mediet B.T. den 16, oktober 2023 sondrede mellem “uskyldige civile” og “civile”, idet han udtalte bl.a.: “…Når man går ind for besættelse og drab på civile, kvinder, mænd og børn, så er man ikke uskyldig…”, og at “…Jeg hylder drabene på børnemorderne, undertrykkerne og zionisterne…” Retten fandt derfor, at hans udtalelser til B.T. står i kontrast til hans forklaring om, at han ikke var interesseret i politik og at videopslaget ikke var udtryk for hans holdning til terrorangrebet.

Den 26-årige influencer blev kendt skyldig i at have  billiget Hamas’ angreb på musikfestivalen, og  retten valgte at idømme han fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste. Dvs. han slipper for at komme i fængsel, hvis han gennemfører samfundstjenesten.

”Retten har vurderet, at mandens ytringer i videooptagelserne var billigelse af angrebet på musikfestivalen i Israel den 7. oktober 2023, og det er han nu blevet straffet for. Den type ytringer er skadelige for vores demokratiske samfund. Unge mennesker og andre risikerer at blive påvirket til at have det mest forkvaklede syn på en de værste forbrydelser, der findes,” siger specialanklager Søren Harbo fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Dommen til den 26-årige mand er den første i en række af sager, hvor personer er tiltalt for billigelse af terror i relation til Hamas’ angreb den 7. oktober sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.