21. juni 2024

På blot en time målte færdselsbetjente fra Københavns Vestegns Politi ikke mindre end 20 bilister, som kørte mere end 40 procent for hurtigt. De står nu til en dobbelt bøde, en betinget frakendelse af førerretten og en kontrollerende køreprøve.

På Holbækmotorvejen ved motorvejskryds Brøndby i retning mod København er der for tiden vejarbejde på grund af etablering af den kommende Ringsted-bane.

Vejdirektoratet har derfor sat hastigheden ned til 50 km/t mod de 80 km/t, man under normale omstændigheder må køre på stedet.

Men det er ikke alle bilister, som følger hastighedsgrænsen. I løbet af blot en time, fra klokken 12.45 til 13.45 i dag kunne tre færdselsbetjente måle hele 20 bilister, som kørte over 40 procent hurtigere end tilladt – dvs. over 71 km/t – igennem vejarbejdet.

En fartoverskridelse på over 40 procent ved vejarbejder på motorveje udløser en betinget frakendelse af førerretten samt en indkaldelse til en kontrollerende køreprøve med udgifter til kørelærer og køreprøve. Dertil kommer en fartbøde til dobbelt takst, hvilket f.eks. koster 4.000 kroner plus 500 kroner til offerfonden, hvis den målte fart er 74 km/t.

– Sæt farten ned i vejarbejder – især for vejarbejdernes skyld, men også for din egen. Høj fart koster dyrt, siger politiassistent Erik Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.