30. november 2023

I går blev direktøren i Sydsjællands Nedrivningsentreprise og Sydsjællands Bygningsentreprise idømt 3 år og 3 måneders fængsel samt 19.7 mio. kr. i bøde for at have været bagmand til flere års omfattende skatte- og momssvig. Derudover fik den hovedtiltalte konfiskeret indestående på en bankkonto, kontanter, friværdi i 4 ejendomme mv. til en værdi af i alt ca. 4.9 mio. kr.

En tiltalt mellemmand blev idømt 2 år og 3 måneders fængsel for sin medvirkende rolle i sagen. Hans væsentligste rolle bestod i at være den direkte linje mellem en tredje medgerningsmand, der stod for at hæve de mange kontantbeløb, og bagmanden (direktøren). Begge mænd havde nægtet sig skyldige.

Sagen startede ved Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i foråret 2013. Forinden havde SKAT modtaget to anonyme anmeldelser om sort arbejde. Den ene anmeldelse pegede på et bilværksted i Glostrup, hvor den hovedtiltalte hver den sidste fredag i måneden afholdt ’firmamøder’ og udbetalte løn fra. Politiet holdt derfor det omtalte bilværksted under observation og fik bekræftet at der blev holdt firmamøder.

Efter kort tids efterforskning, hvor politiet bl.a. havde aflyttet en tredje medgerningsmand fra Sønderjylland, stod det klart, at den sønderjyske mand udstedte fiktive fakturaer til den hovedtiltaltes firmaer. Dette gjorde han for at dække over den hovedtiltaltes udbetaling af sort løn til sine medarbejdere. De fiktive fakturaer havde en værdi på over 30 mio. kr.

Da computermateriale i sagen blev gennemgået, stod det klart, at de enkelte fakturaer først blev oprettet efter, at den hovedtiltalte havde overført pengebeløbet til sønderjydens bankkonto – pengebeløbet der blev overført dikterede altså, hvordan fakturaen skulle se ud. Sønderjyden hævede herefter pengene i kontantautomater mv., men fik dog ca. 10 procent i betaling for sit arbejde. Efter at pengene var hævet, mødtes den sønderjyske mand med mellemmanden, som i sidste ende afleverede pengene til den hovedtiltalte, der så kunne udbetale sort løn. På intet tidspunkt var der kontakt mellem den sønderjyske mand og hovedtiltalte, ligesom det også var mellemmanden, der tilbød sønderjyden at deltage i konstellationen.

Den sønderjyske mand, der tilstod sin rolle, fik i april måned 2014 sin dom på 2 års ubetinget fængsel i sagen for medvirken til skatte- og momssvig.

Begge de tiltalte i nærværende sag udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.