26. marts 2023

København: 19 sager fra en politiaktion natten til torsdag er forelagt Udlændingestyrelsen, der har resolveret, at alle 19 skal udvises, men at tre af kvinderne er blevet ”handlet” og derfor overdrages til Center Mod Menneskehandel.

Københavns Politi, Udlændingekontrolgruppen, gennemførte i samarbejde med Station City, Nationalt Udlændinge Center og Kriminalteknisk Center (KTC) en koordineret aktion natten til torsdag i området omkring Istedgade. Aktionen var rettet mod afrikanske kvinder.
32 personer blev frihedsberøvet med henblik på undersøgelse af deres opholdsgrundlag i Danmark.

Ni personer kunne på stedet fremvise dokumentation og kontante midler, hvorfor de blev løsladt. Under de efterfølgende afhøringer blev fire personer løsladt med en bøde for ikke at have medbragt dokumentation for gyldigt ophold i Danmark.

– De resterende 19 kvinder er afhørt af Udlændingekontrolgruppen, og de er sigtet for ulovligt arbejde (prostitution), ulovligt ophold og subsistensløshed, siger vicepolitiinspektør Henrik Sommer, Københavns Politi.

De 19 sager er forelagt Udlændingestyrelsen, der har resolveret, at alle 19 skal udvises, men at tre af kvinderne er blevet ”handlet”, hvorfor de overdrages til Center Mod Menneskehandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.