19. april 2024

Køges borgmester Marie Stærke klipper snoren.

Køges borgmester Marie Stærke klipper snoren.

Køge: Omkring 150 mennesker fyldte lokalerne godt op, da Køges nye erhvervssatsning slog dørene op. Lokalerne som ligger i ”Den Hvide By” skal rumme Køge Erhvervsservice, Køge Bugt Erhvervscenter, og en helt en ny Vækstfabrik.

– Jeg er overbevist om, at vi med åbningen i dag får nogle fantastiske rammer for et stærkt netværks- og udviklingsorienteret miljø – som ud over at blive hjem for 20-30 iværksættere og mindre virksomheder, også bliver fremtidens lokale kraftcenter for erhvervsudvikling i Køge-området, sagde Køges borgmester Marie Stærke blandt andet i sin åbningstale.

Borgmesteren var tydelig stolt over den nye satsning på erhvervslivet i Køge.

– I dag åbner vi et erhvervscenter, der i fysiske rammer, indhold og muligheder aldrig har haft sin lige her i Køge. I virkeligheden føler jeg, når jeg kigger ud over det kommunale landkort, at vi med åbningen i dag placerer os i superligaen blandt de kommuner i Danmark, der vil noget på erhvervsområdet. Jeg er ikke i tvivl om, at det er dér, vi hører hjemme; i superligaen – også på erhvervsområdet. Køges mange muligheder forpligter, og i dag tager vi et stort skridt ind i fremtiden, udtalte borgmesteren.

Derefter blev ordet givet videre til formand for Køge Bugt Erhvervscenter Knud Dueled. Han gav et indblik i Køge Bugt Erhvervscenters historie.

– Det er med stor tilfredshed at der nu kommer forstærkninger til Køge Bugt Erhvervscenter i form af både Køge Erhvervsservice og Vækstfabrikken. Jeg må sige, at det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer alle, udtalte Knud Dueled.

Vækstfabrikken i Køge er den 12. af sin slags og direktøren fra Væksthus Sjælland Mads Váczy Kragh var glad for at kunne slå dørene op netop i Køge.

– Køge står med rigtig gode kort på hånden. Rammevilkårene er på plads, markedsmulighederne er tilstede – nu skal virksomhederne gribe mulighederne – store som små. Det er her Vækstfabrikken kommer ind i ligningen. For med alle de gode muligheder, der ligger i Køge, så er der nogle virksomheder som skal gribe dem, udtalte direktøren

Ifølge direktøren er netop de mindre og nystartede virksomheder en af de vigtigste nøgler til erhvervsudvikling. Tal viser nemlig, at næsten hvert andet nye job i Danmark bliver skabt af nye virksomheder.

– Hvis der skal skabes mange jobs og et mere dynamisk og produktivt erhvervsliv, så skal der satses på iværksætteri, og særligt de nye virksomheder, der har et Vækstpotentiale. Hvis man skærer ind til benet, så er det formålet med Vækstfabrikkerne – at skabe de optimale rammer for virksomheder med ambitioner, udtalte direktøren.

Vækstfabrikken i Køge har 20 pladser til virksomheder, der ønsker at udvikle sig. Udover kontorpladsen får man et såkaldt vækstforløb med konsulentsparring, kompetenceudvikling, mentorordning og netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.