28. april 2024

Vordingborg: Vordingborg Kaserne er blandt de kaserne, som risikerer at blive lukket. Men det vil kommunen ikke lade ske uden kamp.

Gruppeformændene for samtlige partier i Vordingborg Kommunalbestyrelse appellerer nu samlet til, at hensynet til samfundsøkonomien og fornuften sejrer, når folketingets partier skal beslutte, hvilke kaserner som skal lukke, og heriblandt om det er Høvelte eller Vordingborg.

Vordingborg Kaserne er en af de sidste større offentlige arbejdspladser på Sydsjælland og øerne, hvor Staten for nylig også besluttede at lukke Lindholm og dermed fjerne 80 videnarbejdspladser fra området.

De lokale politikere mener, at folketingets partier bør tage hensyn til, at en nedlæggelse af kasernen i Vordingborg vil betyde, at et område med meget høj arbejdsløshed mister yderligere ca. 800 arbejdspladser.

I forvejen har Vordingborg Kommune en ledighedsprocent på 6,05 mod Allerøds 2,56. hvor Høvelte, en anden lukningstruet kaserne ligger.

Moderniseret for op mod 300 mio. kroner
De lokale politikere mener også, at det faktum at Vordingborg Kaserne er blevet moderniseret for mellem 250 og 300 mio. kroner og ligger tæt på både motorvej og Vordingborg station og på et af Sjællands største øvelsesanlæg, som bl.a. Den Kongelige Livgarde benytter, er andre argumenter som burde tale for en bevarelse af Vordingborg Kaserne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.