20. juni 2024
Både før og efter søndagens Superligakamp mellem FC København og Brøndby IF var der voldsom ballade, da fans røg i totterne på hinanden.

Både før og efter søndagens Superligakamp mellem FC København og Brøndby IF var der voldsom ballade, da fans røg i totterne på hinanden.

Kampen blev spillet på Brøndby Stadion og i den forbindelse var Københavns Vestegns Politi massivt tilstede før, under og efter fodboldkampen.

Både før og efter kampen søgte fangrupperinger fra begge sider, at komme i slagsmål med hinanden. Selvom politiet lagde sig i mellem, lykkedes det flere gange.

-Det var tydeligt for os, at der var en meget stor vilje til vold – og trods at vi var der massiv, så var der et større antal personer, der forsøgte at angribe folk fra den modsatte fangruppering, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Inden kampen forsøgte én fangruppering at nå frem til modparten. Her lagde politiet sig i mellem og episoden blev stoppet med brug af blandt andet politihunde. For at adskille de voldelige fans, måtte politiet flere gange både før og efter kampen bruge tåregas.

På et tidspunkt gjorde en større gruppe fans udfald mod de politifolk, som bevogtede den bus, der transporterer de gæstende spillere. Af hensyn til egen sikkerhed, måtte en politimand i den forbindelse trække sin tjenestepistol. Der blev dog ikke afgive skud.

-Den opførsel, vi var vidne til, er fuldstændig uacceptabel. Heldigvis kom ingen til skade i forbindelse med den episode, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

I alt er fem personer blevet anholdt i forbindelse med kampen og flere af blevet bidt af politihunde.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at flere politifolk er blevet ramt af blandt andet kasteskyts. Flere af politifolkene er blevet tilset på skadestuen, men ingen af dem er kommet  er kommet alvorlig til skade.


Video: Presse-fotos.dk

1 thought on “Voldsom fodbold-ballade – politimand måtte trække pistolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.