Topkarakterer til Hillerøds skoler

Hillerød: Når eleverne i Hillerøds folkeskoler går til afgangseksamen, er de blandt de bedste elever i hele landet. Det og meget andet viser den nye kvalitetsrapport på folkeskoleområdet.

For fjerde gang har Hillerød Kommune udarbejdet en kvalitetsrapport over kommunens skolevæsen. Rapporten handler om Hillerød Kommunes 13 folkeskoler og to specialskoler, og kigger over 115 sider blandt andet på klassekvotienter, timetal, uddannede lærer, aflyste timer, karaktergennemsnit og meget mere.

Og der er masser af opløftende læsning i rapporten. Blandt andet viser rapporten, at Hillerøds afgangselever klarer sig rigtig flot. I fem fag ligger Hillerød Kommune ved afgangsprøver i 2009 blandt de ti bedste af landets 98 kommuner (tallene for 2010 er endnu ikke tilgængelige). Det er en klar forbedring i forhold til året før, hvor kommunens skoler ikke lå blandt de ti bedste i nogen fag.

Kvalitetsrapporten viser også at antallet af uddannede lærere på Hillerøds skoler er steget fra 89% i 2009 til 92,3% i 2010. Samtidig er klassekvotienten steget fra 19,9 til 20,8 elever i klasserne.

– Kvalitetsrapporten tegner et billede af nogle meget gode og veldrevne skoler her i kommunen. Det niveau skal vi bevare. Jeg er klar over, at vi står overfor nogle udfordringer på området, og det kan man også læse ud af rapporten. Men samtidig er jeg fuld af tiltro til, at vi stadig kan bevare et højt niveau på vores skoler, blandt andet fordi skolerne lægger et meget stort arbejde i vores læsehandleplan, læsekonferencer og læsevejledere og i det hele taget i at styrke læsningen blandt de mindste. Al forskning viser, at det er omkring læsning, det er vigtigst at sætte ind, og der bliver virkelig gjort et stort arbejde ude på skolerne, siger borgmester Kirsten Jensen.

Også børne- og familieudvalgets formand Rikke Macholm synes, at kvalitetsrapporten er god læsning.

– Skolernes økonomi er stram, det ved vi alle, men kvalitetsrapporten understreger, at vi har nogle gode skoler og nogle dygtige elever her i kommunen. Det hænger bl.a. sammen med vores veluddannede og dygtige lærere og ledere. 92,3% af underviserne har en læreruddannelse og langt den overvejende del af undervisningen varetages af en lærer med liniefag. Vi har erfarne skoleledere og 2/3 dele af dem har enten gennemført eller er i gang med en diplomuddannelse i ledelse, siger Rikke Macholm.

Kvalitetsrapporten skal drøftes politisk i denne uge hvorefter den bliver udsendt til høring i skolebestyrelserne. Den endelige politiske behandling finder sted i december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.