16. juni 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/ingerr-4021922/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1909784">ingerr</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1909784">Pixabay</a>

Tirsdag blev Nykøbing Sj svømmehal lukket efter fund af  Legionella-bakterier. Personer der oplever symptomer skal kontakte sin læge.

Der blev taget vandprøver lige før jul sidste år og tirsdag kom så analyseresultatet og det viste forhøjede værdier af Legionella i brusehovederne i omklædningen i Nykøbing Sj svømmehal.

Legionella-bakterien kan give sygdommen ’Legionærsyge’ , som er alvorlig, og de forhøjede værdier i brusehovederne vurderes derfor at udgøre en sundhedsrisiko.

Analyserne af vandet blev lavet efter at en gæst i svømmehallen er testet positiv for Legionærsyge. Svømmehallen har været holdt åbent, mens man ventede på analyseresultatet, men da det kom tirsdag, blev svømmehallen lukket indtil videre.

Kilden til hvor bakterierne er opstået er endnu ukendt, men da bakterierne kun er konstateret i brugsvandet, har det ikke noget at gøre med den sænkning af badevandstemperaturen, som blev indført i oktober 2022, oplyser Odsherred Kommune.

Gennemgår anlægget

Svømmehallen går nu sammen med eksperter fra Teknologisk Institut hele anlægget igennem og svømmehallen vil være lukket i den tid analyse- og udbedringsarbejdet foregår.

Svømmehallen genåbner når der ikke længere kan konstateres forhøjede værdier af Legionella. Kommunen forventer indtil videre, at det vil tage mindst en måned.

Kontakt lægen

Odsherred Kommune oplyser, at man har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som anbefaler, at de borgere, der oplever symptomer skal kontakte deres egen læge, og her oplyse at de har været i svømmehallen. De oplyser at inkubationstiden er 2-10 dage.

Fakta: Symptomer på legionærsyge

De første symptomer er typisk høj feber, hovedpine og muskelsmerter, som ved en influenza. I nogle tilfælde ses der opkastning og/eller diarré tidligt i sygdomsforløbet. I løbet af kort tid indtræder tør hoste ofte ledsaget af brystsmerter. Sygdommen udvikler sig videre til lungebetændelse med åndedrætsbesvær og ofte med symptomer fra andre organer som centralnervesystemet (konfusion), lever og nyrer. Sygdommen er i de fleste tilfælde meget alvorlig, og langt de fleste patienter, der diagnosticeres, bliver indlagt på sygehus.
Kilde: Statens Serum Institut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.