22. februar 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet har indledt efterforskning af, om Bandidos MC i Danmark kan søges opløst ved dom.

Politiet  finde ud af, om man der er grundlag for, at man  kan få  Bandidos MC forbudt i Danmar ved domstolene efter grundlovens paragraf 78, der handler om foreningsfrihed – men også om, at foreninger der f.eks. virker ved vold kan forbydes.  

-Bekæmpelse af rocker- og bandekriminalitet er en helt central prioritet for regeringen. De kriminelle grupperingers brutale vold og samfundsundergravende aktiviteter skaber utryghed i de nabolag, de huserer i. Og bag deres voldelige overgreb gemmer sig blandt andet ulykkelige pårørende og chokerede vidner, som ikke har noget at gøre med rocker- og bandemiljøet, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) og tilføjer:

-Når det kommer til kampen mod de kriminelle grupperinger, skal vi bruge alle de redskaber, vi har til rådighed. Jeg ser derfor også meget positivt på, at NSK indleder en efterforskning af, om Bandidos MC i Danmark kan søges opløst. Og så ser jeg i øvrigt frem til at præsentere regeringens udspil til en ny bandepakke, som på flere fronter vil tage et endnu strammere greb om banderne.

Det er National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som står for opløsningssagen og det forventes, at efterforskningen kan være færdig inden udgangen af 2023.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.