28. april 2024

Hele landet: Ti års medlemsfald for A-kasserne er nu brudt. Men udviklingen er helt gået uden om de LO-baserede A-kasser, som stadig taber medlemmer. Det skriver Avisen.dk.

Det seneste halve år har A-kasserne samlet set fået flere medlemmer – i alt 10.865 siden januar. Det viser en undersøgelse, som A-Kassernes Samvirke har lavet, skriver Avisen.dk

Derfor burde Verner Sand Kirk, direktør for A-kassernes Samvirke, være en glad mand. Men han er nu mest bekymret, fordi udviklingen er gået forbi LO’s A-kasser. Og det er blandt de typiske LO-medlemmer som smede og slagteriarbejdere, at ledigheden er steget mest.

Soialpædagogerne kan spore en lille fremgang – det samme kunne HK fra juli til august. Men ellers er billedet sort over hele LO-linjen. Det samlede tab siden juli sidste år er 33.620 medlemmer.

– Det overrasker mig, at der ikke er mere markant vending for LO-forbundenes A-kasser, for det er her, ledigheden stiger, og hvor folk derfor burde blive bekymrede og melde sig ind i en A-kasse. Det gode spørgsmål er jo, hvad man skal forklare det med, siger Verner Sand Kirk til Avisen.dk.

Nogen af dem, der har fravalgt LO-A-kasserne, har meldt sig ind i en af A-kasserne udenfor hovedorganisationerne – også kaldet de ‘gule’ fagforeninger. Her er medlemstallet gået modsat LO-forbundene – nemlig lodret i vejret og er steget med 17.330 siden sidste år.

LO’s næstformand Lizette Risgaard kalder udviklingen for “trist”.

– Flere uddanner sig ud af LO-forbundene. Og så må vi erkende, at prisen også er et parameter. Der er medlemmer, der går efter at få det billigst og dem tror jeg ikke rigtigt, vi kan gøre noget ved. Man må bare konstatere, at kvalitet koster, siger hun til Avisen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.