1. december 2023

Lizette Risgaard, formand for FH. Foto: Jesper Ludvigsen

Der har fredag morgen været krisemøde i Forretningsudvalget i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH som direkte følge af afdækning i Ekstra Bladet og Berlingske af krænkende adfærd fra FH’s formand Lizette Risgaards side.

De to medier beskriver hvordan flere mandlige ansatte skal have været udsat for bl.a. berøringer på numsen, og andre upassende og grænseoverskridende oplevelser.

Om mændenes oplevelser skriver Lizette Risgaard på sin Facebook-side:

-Konkret har personerne oplevet uønsket fysisk berøring – eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem – eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge.

-Det er ikke alle, der føler sig krænket, men de har alle følt, at deres grænser er blevet overtrådt.

-Jeg er dybt berørt af historien og meget ked af det, for det har naturligvis aldrig været min intention.

-Men det er vigtigt for mig at sige følgende: Jeg mener, at det i udgangspunktet altid er den krænkede, der definerer, hvornår man er gået over stregen. Derfor vil jeg også gerne give en uforbeholden undskyldning til de personer, der har oplevet, at jeg har opført mig upassende. Undskyld!

Advokatundersøgelse

FH’s forretningsudvalg besluttede på sit krisemøde, at der skal laves en uvildig advokatundersøgelse af sagen. Lizette Riisgaard vil fortsætte som formand, også mens advokatundersøgelsen pågår.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.