21. maj 2024

Foto: Red Star Photo / Danish Crown.

Danish Crown har besluttet, at lukke slagteriet i Ringsted og dermed nedlægge 1.200 stillinger.

Lukningen sker på grund af færre grise til slagtning og man derfor vil samle produktionen på færre anlæg og koncentrerer koncernens fremtidige investeringer på forædling til produkter som bacon og pepperoni, frem for primært at være råvareleverandør til kunder over hele verden.  

– Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed. Med ændringerne sætter vi alt ind på at skærpe effektiviteten på slagterierne og sælge mange flere forædlede produkter til vores nøglekunder over hele Europa, siger Jais Valeur, CEO i Danish Crown. 

Danish Crown i Ringsted slagter, udskærer og pakker svinekød til hele verden. De væsentligste markeder er USA, Tyskland, Japan og UK, hvortil der blandt andet leveres kamme og midterstykker til det verdensberømte Danish Bacon.

En væsentlig del af den produktion, der i dag finder sted i Ringsted, skal fremover ske på Danish Crowns øvrige anlæg i Danmark. Koncernen kommer til at investere i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, så Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere fra Ringsted, som er klar til at tage et job et af de fire steder.  

– Ved en lukning træder vores socialplan for afskedigede medarbejdere i kraft. Det indebærer blandt andet, at hver enkelt vil blive inviteret til en samtale for at afklare hans eller hendes muligheder for ansættelse på en af Danish Crowns andre virksomheder. Der er også afsat midler til kurser og uddannelse, som kan hjælpe medarbejderne videre til en anden virksomhed, for det er vigtigt for os at få hjulpet så mange som muligt godt videre i deres arbejdsliv, siger Jesper Sørensen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.  

Slagteriet i Ringsted indstilles til lukning i midten af september i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.